Trøbbel i Sahara


Oslo Ap kritiserer Jonas Gahr Støre (Ap) for å ha endret definisjonen av Vest-Sahara fra «okkupasjon" til «uavklart juridisk situasjon».

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2009-08-21

Liten tue kan velte stort lass, sies det. Men kan det uavklarte territoriet Vest-Sahara velte Arbeiderpartiets store enighet om Norges linje i utenrikspolitikken?

Om ikke annet kom det under Aps landsmøte 18.-21. april oppsiktsvekkende kritikk fra Oslo Arbeiderparti mot Utenriksdepartements (UD) holdning til Marokkos framferd i Vest-Sahara. I Oslo Aps forslag til partivedtak heter det:

«Det er bekymringsfullt at UD har endret beskrivelsen av Marokkos tilstedeværelse i Vest-Sahara fra ‘okkupasjon’ til ‘uavklart juridisk situasjon’. UD må umiddelbart gå tilbake til å betegne Vest-Sahara som det virkelig er: ulovlig okkupert av Marokko.»

Ikke lenger «okkupert»

Oslo Ap ledes av Jan Bøhler, som står på tredjeplass på oslolista foran valget 14. september, mens UD ledes av Støre, som står på fjerdeplassen. Rett før stortingsvalget er det full uenighet mellom de to om hva Støre har fått til i sine fire år overfor den lille …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn