Tre på messen

Vi kaprer Jan Foster, 24, fremmedarbeider fra Danmark og alminnelig messebesøkende, på vei ut fra auraanalyse. Hvordan var det? – Det var svært positivt. Jeg er godt fornøyd. På forhånd var jeg litt redd for å ta et sånt bilde, for det avslører jo personligheten. Men jeg fikk vite at det kommer til å gå […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Vi kaprer Jan Foster, 24, fremmedarbeider fra Danmark og alminnelig messebesøkende, på vei ut fra auraanalyse.

Hvordan var det?

– Det var svært positivt. Jeg er godt fornøyd. På forhånd var jeg litt redd for å ta et sånt bilde, for det avslører jo personligheten. Men jeg fikk vite at det kommer til å gå meg godt økonomisk.

Trives du på messen?

– Ja, jeg elsker sånt. Jeg har lest mye om healing, derfor er jeg her. Dessuten er jeg spesielt interessert i hypnose. Sier du at det skal være noe om det? Hvor da? Ellers vil jeg kikke litt rundt på det som skjer.

Kyrre Franck, 29, fra Oslo er iført indianerkostyme og står parkert utenfor en bod med indianske trommer med fjærpryd. Han er messedeltaker.

Hva skal trommene brukes til?

– Trommene kan for eksempel brukes til selvutvikling. De er laget etter tradisjonelle metoder. Men du må skrive om hvordan urbefolkningen har det.

Så dette er ikke bare business?

– Nei, jeg jobber også i en organisasjon som heter Movimento Indigena Pashcati i Bolivia. Urbefolkningen har det forferdelig.

Er trommene en spirituell greie for dere?

– De kan brukes sånn. Jeg driver med nordamerikansk sjamanisme, men man kan bruke det på tvers av religionene.

Anne Sæther, 57, er fra Lillehammer, hvor hun jobber som fysioterapeut. Hun er på Alternativmessen for første gang.

Hva er det som interesserer her?

– Jeg ville få med meg foredrag om åndeverdenen, om livet på den andre siden. For å forstå at livet ikke bare er her. Man må bare bøye seg for at det er folk som har andre kanaler.

Inspirerer det deg?

– Det kan i hvert fall gi meg mulighet til å reflektere litt. Jeg føler at det var seriøst, det jeg var på.

Hva synes du om kommersialiseringen?

– Når man går rundt her, blir man tappet for både energi og penger. Jeg synes kommersialiseringen er ille, det blir på mange måter en pengemaskin som spiller på folks plager og åndelige behov. Derfor gjelder det å vite hva man vil ha med seg

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here