TEKNOMAKTENE: To nye bøker om menneske og teknologi: Vi påvirkes alle av det trykkammeret sosiale plattformer som Facebook skaper. Og hva med NRK, skal de delta aktivt i en slik en slik utvikling?

Kroglund er kritiker og skribent.

Mennesket og teknomaktene. Hva gjør de nye teknologiene med oss?
Forfatter Dag Hareide, Aschehoug

Det store spillet. Hvordan overleve i algoritmenes tidsalder
Forfatter Bår Stenvik, Cappelen Damm

Gandalf rir på ørnenes rygg til Dommedagsberget og redder Frodo og Sam fra døden. De frie borgerne i Midgard går seirende ut av slaget ved Mirannion, og Aragon blir kronet til konge av Gondor. Hobbitene kan reise hjem til fest i Hobsyssel, og slik ender det tredje tideverv. Men hvor er vår tids Gandalf? Hvem kan redde oss fra dagens Sauroner, teknomaktene, som allerede er godt i gang med å fortære vår sjel og vår identitet?

Det skal ikke mye fantasi til for å se for seg naturverneren, samfunnsdebattanten og menneskerettighetsaktivisten Dag Hareide som en Gandalf-skikkelse.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal