Bestill høstutgaven her

Tilbakeblikk på verdens største hippiefest

Woodstock
Regissør: Barak Goodman
(USA)

WOODSTOCK: Det amerikanske fjernsynsselskapet PBS har produsert en ny dokumentar om en av nøkkelhendelsene i moderne amerikansk historie.

«Woodstock Music & Art Fair presents An Aquarius Exhibition – 3 Days of Peace & Music» var tittelen på begivenheten som fant sted i den nordlige delen av staten New York fra 15. til 18. august, 1969. Jo mer man hører om kaoset og oppfinnsomheten som utgjorde den legendariske Woodstock festivalen, desto mer forbløffende virker det at den fant sted i det hele tatt. I dag virker det utrolig at 400 000 mennesker samlet seg som de gjorde på Max Yasgurs melkefarm i staten New York – helt uten vold – da hendelsene ellers rundt om i landet skulle tilsi det motsatte. En ukjent mengde cannabis (og LSD) gjorde kanskje sitt for å bidra til at arrangementet gikk fredelig for seg, men energien som førte festivaldeltakerne sammen, stakk dypere.

«Woodstock-nasjonen»

Ideen om å arrangere en musikk- og kunstfestival utendørs begynte å ta form tre år før . . .Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)
velinraconte@googlemail.com
Velin er kanadisk regissør og journalist.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte