Blake Malte Newton (1795) som en titan på havbunnen, som representerte materien. For Blake var Newton den som bandt verden under fysiske lover

Tilbake til folket


UTSTILLINGER: William Blake, den visjonære dikter-maleren, ser ut til å være mer fremme enn noen gang. I London åpner en stor utstilling av hans arbeider på Tate Britain 11. september, i Norge skal hans grafiske serie inspirert av Jobs bok vises på Haugar som en del av utstillingen «Metafysica».

Uthaug har skrevet Blake-biografien Den kosmiske smie.
Email: geir.uthaug@gmail.com
Publisert: 2019-11-01
«Vredens tigre er klokerenn undervisningens hester.» William Blake

William Blake skrev: «Jeg vil ikke beregne og måle, min oppgave er å skape.»  Det var kreftenes innvirkning på sjelslivet og deres virksomhet i verden som ble emnet for hans diktning og billedkunst. Når Londons Tate Britain nå åpner dørene for den største Blake-mønstringen på 20 år, er det først og fremst billedkunstneren som vises, men dikteren er aldri langt unna.

Selv så han sine dikt som bilder og sine bilder som dikt. Når Blake, som levde fra 1757 til 1827, har vist seg å klare overgangen …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn

Abonnement kr 195 kvartal