Grusomhetens teater

«The Trumpocene»

We Need to Talk ... Artists and the public respond to the present conditions in America
Forfatter: Petzel galleri
Forlag: Hatje Cantz (USA/Tyskland)
Etter at Donald Trump vant presidentvalget, samlet staben på Petzel Gallery i New York noen av samtidens mest anerkjente kunstnere til motkamp.

9. november 2016: Allerede dagen etter det amerikanske valget er det opprørsstemning på morgenmøtet i Petzel Gallery i Chelsea i New York. «Hvordan skjedde dette? Vi må gjøre noe! Men hva?» Kun 24 timer etter Donald Trumps overraskende opphøyelse fra realitystjerne til påtroppende president, har ringvirkningene spredt seg over hele USA. På sosiale medier meldes det om lynsje-
stemning fra Trump-supportere mot immigranter fra øst til vest. Muslimske jenter legger hijaben hjemme i frykt for å bli utsatt for verbale og fysiske angrep på vei til skolen, afroamerikanere får «n-ordet» kastet etter seg, og latin-
amerikanere blir bedt om å dra tilbake dit de kom fra. Opptaket av Trumps kvinnefiendtlige uttalelse «Grab them by the pussy» er for lengst lekket til pressen, og den påtroppende førstedamen går ikke hånd-i-hånd, men to skritt bak den kommende presidenten.

Kunstnerisk mønstring. Mens Trump tvitrer om sin egen storhet og landets glitrende fremtid, samler Petzels stab seg til motkamp væpnet med noen av samtidens mest anerkjente . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

hcmarstander@gmail.com
hcmarstander@gmail.com
Marstrander er frilansskribent.

Du vil kanskje også like