«The lady» og spillet om jorda


Vil Aung San Suu Kyi og den nye regjeringen klare å involvere folket når de skal oppfylle løftet om rettferdig fordeling av naturressursene? Det er nye tider i Myanmar. Den første demokratisk valgte regjering siden 1950-tallet skal ta over fra 1. april i år. I november 2015 vant Nasjonalligaen for demokrati (NLD), partiet som ledes […]

Tidligere landdirektør for Norsk Folkehjelp i Myanmar. E-post: ingeborg.moa@gmail.com
Email: ingeborg.moa@gmail.com
Publisert: 2016-03-17

Vil Aung San Suu Kyi og den nye regjeringen klare å involvere folket når de skal oppfylle løftet om rettferdig fordeling av naturressursene?
Det er nye tider i Myanmar. Den første demokratisk valgte regjering siden 1950-tallet skal ta over fra 1. april i år. I november 2015 vant Nasjonalligaen for demokrati (NLD), partiet som ledes av Aung San Suu Kyi, parlamentsvalget med et flertall så stort at partiet fikk majoriteten i parlamentet på tross av at militæret automatisk har 25 prosent av setene ifølge grunnloven.

Det er en ny start, men det er ikke blanke ark. Etter over 50 år med militærdiktatur og vanstyre, kun delvis rettet på ved reformer de siste fem årene, er utgangspunktet for Aung San Suu Kyi og hennes regjering preget blant annet av en skakkjørt økonomi, fortsatt pågående krigshandlinger i deler av landet og sterke økonomiske aktører som ikke er spesielt opptatt av «ansvarlig næringsliv». Landrettigheter og et voksende omfang av såkalte …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal