Heartbound Regissører Janus Metz og Sine Plambech

Thailandske kvinner som gifter seg med vestlige menn


THAIKVINNER: Å finne seg en ektemake fra Vesten innebærer ikke nødvendigvis slutten på alle livets problemer.

Nita er freelance journalist og kritiker for Ny Tid.
Email: olivianita@outlook.com
Publisert: 2019-05-02
Heartbound Regissører

Janus Metz Sine Plambech (Danmark )

På begynnelsen av 90-tallet giftet thailandske Sommai seg med en dansk mann og flyttet deretter til den nordlige delen av Danmark. På den tiden var hun den eneste thaikvinnen i dette området. Men i løpet av 25 år har hun ikke bare skapt seg et nytt liv der, hun har også gjort seg kjent som en slags Kirsten Giftekniv, som har hjulpet hundrevis av andre thaikvinner med å finne seg danske partnere.

Over lengre tid har regissørene Janus Metz og Sine Plambech nedlagt en betydelig innsats for å forstå ikke bare hvem disse kvinnene er, hvor de kommer fra og hvilke problemstillinger de stilles overfor, men også bakgrunnen for at mange av dem drømmer om en vestlig ektefelle. Heartbound (2018) er selve kronen på dette verket – filmen samler trådene mellom hver av historiene, som er avdekket over mer enn en tiårsperiode. Før Heartbound har regissørene også regissert Love on Delivery (2007) – en film om thaikvinner som giftet seg med danske menn på landsbygda, et fenomen som allerede da var blitt en trend – mens Ticket to Paradise fulgte i 2008. Sistnevnte gir et innblikk i årsakene til mange thaikvinners drøm om å gifte seg med en fra Vesten.


[ntsu_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1O2IiaMy3Js

Kjærlighet eller pragmatisk arrangement?

Giftermål mellom en thaikvinne og en vestlig mann av typen som ikke akkurat er det vestlige kvinner forbinder med en «Prince Charming», blir ofte sett ned på her i Vesten, og de færreste vestlige kvinner vil nok knapt forstå dette som noen drømmesituasjon. For de thailandske kvinnene har valget av ektefelle derimot ingenting med kjærlighet å gjøre. Isteden framstår det hele som et pragmatisk arrangement. Det skyldes selvsagt at de ikke nødvendigvis deler de etablerte vestlige fortellingene om jakten på den store kjærligheten og hva kjærlighet er. Men hvorfor skulle det å finne stabilitet, …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?
Abonnement kr 195/kvartal

Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)