Tendensiøst

Hva ser Justin Bieber på? Og hvor går grensene for bordellmuseene? Svaret får du i ukas Tabloidtopp og i Ny Tids «Nyord i norsk»-spalte.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 02.09.2011

Tabloidtoppen

Hver uke gir Ny Tid deg tabloidhøydepunktene:

1. Derfor går Dorthe Skappel tidlig hjem fra fest (VG 24. august)
Lurer DU på hvorfor Dorthe Skappel går tidlig hjem fra fest? Nei? Ikke? Sikker? Virkelig? Vel, VG forteller deg det uansett. Prøv å stoppe dem! (Bilde: Dorthe Skappel på vei, eller ikke, fra fest. ILL: TV 2)

2. Har funnet klitoris

(Nettavisen 28. august)
Gratulerer! En gledelig nyhet, virkelig, men kanskje ikke noe journalisten trenger å rapportere om til hele omverdenen?

3. Fornøyd med utsikten, Justin? (Dagbladet 29. august)
Kulturavisen kan informere om at tenåringspopidolet Justin Bieber ifølge et bilde ser ut til å ha sjekket ut rompa til kjæresten sin, tenåringspopidolet Selena Gomez. Publikum oppfordres til å ringe avisens tipstelefon dersom de kommer over andre bilder hvor det ser ut som at en kjendis ser på noe som kan tolkes i en seksuell kontekst.

4. BB-Lena Charlotte snakker ut om kroppen (Se og Hør 29. august)
«Big Brother» er i gang igjen, og en såkalt glamourmodell er med i stallen. Og denne jenta har altså ingenting imot verken å snakke om kropp eller å dusje naken foran tv. Naken dame, folkens! Det er, viser det seg, så spennende som det kan bli.

5. Spiste middag med eksen og fire prostituerte (Se og Hør 26. august)
Denise Richards vil beskytte barna sine fra farens ville eskapader. Det er sikkert derfor hun lar seg intervjue i mediene om at Charlie Sheen tok henne med på middag med fire prostituerte.


Ukas nyord

Her er ukas fem beste nyord fra norsk presse:

1. Kroppsdistanserte (Dagbladet 27. august)
Mange føler at det er vanskelig å ha et distansert forhold til sin egen kropp, ikke minst fordi man er tvunget til å gå rundt med den absolutt hele tiden. Men noen klarer det tydeligvis.

HAMAR datatreff

2. Lavstimulisøkere

(Dagbladet 28. august)

Mens vi stadig hører om ekstremsportere, proffe sportsmenn og andre galninger som søker ekstrem, intens stimuli på alle måter, får lavstimulisøkerne liten oppmerksomhet. Og det passer dem perfekt. De pusler med sitt. Shh … La dem være i fred.

DATASPILL: Mørk fortid? FOTO: flickr.com

3. Dataspillfortid (Dagbladet 29. august)
Det har vel blitt etablert som et faktum en gang for alle nå, at å ha en dataspillfortid er noe av den mørkeste bagasjen man kan ha. En mann i et mørkt rom foran en datamaskin har blitt 2010-tallets Freddy Krueger-karakter.

4. Bordellmuseer (Nordlys 29. august)
«Flere av Europas store havnebyer har bordellmuseer», forsikrer Nordlys sine lesere. Vi lurer på, med dagens nymotens museumsteknologi, hvor interaktivt kan et bordellmuseum være før det går rett tilbake til å bli et faktisk bordell?

5. Ikkestandpunkt (Aftenposten 29. august)
Valgkampen er åpenbart i gang, med alt det innebærer av klar tale, bastante ståsteder og rett-fra-levra-synspunkter. Og så strødd med litt ikkestandpunkt på toppen, da.

Kilde: Universitetet i Bergen (avis.uib.no). Nyordene er hentet fra norsk aviskorpus, som automatisk samler inn alle nye elektronisk søkbare ordsomformer som registreres i norske medier.


(Dette er et utdrag fra Ny Tids ukemagasin 02.09.2011. Les hele ved å kjøpe Ny Tid i avisforhandlere over hele landet, eller ved å abonnere på Ny Tid klikk her. Abonnenter får tidligere utgaver tilsendt gratis som PDF.)


Kommentarer