HVERDAG: «Vi må skjønne hvilken kraft som kan ligge i litteraturen», sier festivalsjef for LitFestBergen, Teresa Grøtan

At «hverdag» ble tema for LitFestBergen, forklarer festivalsjef Teresa Grøtan slik:

– Da vi sprettet sjampisen etter avsluttet festival i fjor, foreslo jeg temaet for årets festival: hverdag. Vi undersøker begrepet fra en politisk, litterær, kunstnerisk, historisk og vitenskapelig innfallsvinkel, og har derfor hatt «hverdag» som en ledetråd – men ikke tvangstrøye, helt fra starten i arbeidet med årets program.

LitFestBergen ble arrangert første gang i fjor, til panegyrisk mottakelse fra presse og publikum. I år har festivalen forfattere som Khaled Khalifa fra Syria og Mazen Maarouf fra Libanon, Anna Fiske, Frode Grytten, Kjersti Bjørkmo og Pedro Carmona-Alvarez fra Norge og Jason Y. Ng fra Hongkong.

Jeg håper at folk som kommer for å høre noe kjent og kjært, ender med å gå på noe
nytt og sært!

Grøtan forteller om noen av valgene for årets festival:

– Vi valgte ikke Syria, men forfatteren Khalifa. Vi valgte ham fordi «død» satt sammen med «hverdag» kan beskrive det siste bokprosjektet hans, som dessuten kommer på norsk rett før festivalen: Døden er et slit – en fantastisk tittel. Hvordan arter en hverdag seg i krig?

Når det gjelder Hongkong, var vi interessert i byen, fordi den er særlig aktuelt.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal