Tar internett på alvor

Det er ikke lenger bare Facebook-Høyre, rosabloggere og ekstremistgrupper som dominerer debattene på internett.

Rosakamuflerte grønnbloggere og internettaktivister baner seg vei. Sammen vil de redde verden gjennom internett. Noen tester sjokolade på veien.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 14.04.2014

Internettaktivisme.

I en leilighet på Ensjø i Oslo har seks jenter samlet seg på kjøkkenet. På bordet ligger det sjokolader i ulike former og størrelser. Her finnes verken Freia, Nestlé eller Nidar. I stedet er sjokoladene merket økologisk: med eller uten palmeolje, med rettferdig handel og/eller vegansk. Jentene skal finne ut hvilke som er mest miljøvennlig og rettferdig, og selvfølgelig hvilke som smaker best. Så vil de fortelle deg hva du bør handle, på bloggen «Grønne Jenter».

Sjokoladetesten oppsummerer en ny tendens. Grønne Jenter er et bloggkollektiv som søker en bedre verden. Jentene vil inspirere andre til å leve miljøvennlig og sunt, og de vil at veien dit skal være så behagelig og tilgjengelig som mulig. Grønn rosablogging kaller de det. Sjokoladen skal være bra på alle måter, også på smak.

Ideen til Grønne Jenter kom allerede i 2011. De ti bloggerne har bakgrunn i miljøbevegelsen, og de hadde sett behovet for å ta i bruk andre typer kanaler enn seminarrekker, foredrag og aksjoner for å nå utover «klimamenigheten» med kunnskap om hvordan man kan leve bærekraftig.

– Vi ville vise at det å leve grønt er kult og trendy, og noe som alle kan gjøre. Rosabloggen må jo være det perfekte formatet for å nå ut til mange som kanskje ellers ikke hadde vært opptatt av klima, tenkte vi, forteller blogger Lan Marie Nguyen Berg.

Grønne Jenter blogger om mat, velvære, stil og opplevelser, og sper på med meninger om politikk, miljø, kommersialisme og kvinnekamp. Er det slik aktivisten anno 2014 kan nå frem i rosabloggjungelen som preger de skandinaviske landene?

Dette er et utdrag fra Ny Tid 11.04.2014. Les hele ved å kjøpe Ny Tid i avisforhandlere over hele landet, eller ved å abonnere på Ny Tid -klikk her.

Kommentarer