Svikter Vest-Sahara


FNs fredsbevarende styrker kommer fortsatt ikke til å overvåke brudd på menneskerettighetene i Vest-Sahara. «Verdenssamfunnet svikter oss,» mener studentleder og poet Hamza Lakhal.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2015-04-21

Politivold, tortur, forfølgelse av menneskerettighetsaktivister og tilfeldige varetektsfengslinger. Det er virkemidlene marokkanske myndigheter benytter seg av for å hindre selvstendighetskamp i Vest-Sahara, ifølge en ny rapport fra Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH). Til tross for at FN er til stede i det okkuperte landet, skjer det ingen systematisk rapportering av menneskerettighetsbrudd i det som omtales som «Afrikas siste koloni». Nå krever både saharawiske aktivister og SAIH at norske myndigheter og det internasjonale samfunnet må legge press på FN og Marokko for å få bevegelse i den fastlåste konflikten. Store mørketall. «Det er som om vi ikke tilhører verden,» sier den saharawiske poeten og studentlederen Hamza Lakhal til Ny Tid. Det siste året har han reist rundt i hjemlandet Vest-Sahara og forsøkt å samle informasjon om menneskerettighetsbrudd begått av Marokko, som okkuperer store deler av landet. Sammen med den britiske …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal