To bøker om Ukraina

For å forstå den kompliserte og alvorlige situasjonen som foregår midt i hjertet av Europa, bør Richard Sakwas Frontlinje Ukraina være et foretrukket valg.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 18.02.2016

Morten Strand: Ukraina: grenselandet mellom øst og vest
Cappellen Damm, 2015

Richard Sakwa: Frontlinje Ukraina
Karneval förlag, 2015

Ukraina – StrandFrontlinje UkrainaDagbladet-journalisten Morten Strands bok Ukraina – grenselandet mellom øst og vest er preget av stor fortellerglede og solid historisk bakgrunnskunnskap. Kapittel for kapittel gjør den på spennende vis rede for utviklingen av landet helt fra vikingtiden og frem til i dag. Strands bakgrunn som journalist skinner igjennom ved at han har en god formidlingsevne og et poetisk språk. Det gjør stort inntrykk å lese om hungersnøden utløst av Stalins tvangskollektivisering av jordbruket i begynnelsen av 30-årene og nazistenes utryddelse av jøder, kommunister og sigøynere ti år senere. Men det er også interessant å få rede på hvordan Sovjetunionen før og etter Stalin oppmuntret til bruk av ukrainsk språk, og at fire av generalsekretærene i det sovjetiske kommunistpartiet – Khrustsjov, Bresjnev, Andropov og Tsjernenko – alle hadde ukrainsk bakgrunn.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/svart-hvitt-om-bla-oransje-ukraina/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.