SV kan stoppe forurensende gasskraft

SV har kjempet lenge mot forurensende gasskraftverk. Når SV nå står foran muligheten for å delta i en regjering krever vi at SV ikke gir opp denne kampen, men tvert i mot tar i bruk alle virkemidler for å hindre forurensende gasskraft. Menneskeskapte klimaendringer truer millioner av mennesker på livet. De som rammes hardest er […]
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 01.03.2005

SV har kjempet lenge mot forurensende gasskraftverk. Når SV nå står foran muligheten for å delta i en regjering krever vi at SV ikke gir opp denne kampen, men tvert i mot tar i bruk alle virkemidler for å hindre forurensende gasskraft.

Menneskeskapte klimaendringer truer millioner av mennesker på livet. De som rammes hardest er verdens fattige som ikke har vært med på å forurense og skape problemet. Forurensende gasskraftverk i Norge vil gi dramatisk økning i klimaforurensningen, i et land som allerede ligger i verdenstoppen med klimagassutslipp per innbygger.

Naturkraft planlegger å bygge et forurensende gasskraftverk på Kårstø til sommeren. Administrerende direktør Ole Rønning sier at teknologi for CO2-håndtering er klar til å tas i bruk. I en rød-grønn regjering må SV være en garantist for at det ikke bygges gasskraftverk uten denne teknologien. Når det er utviklet teknologi som gjør at dramatiske klimagassutslipp kan unngås må et miljøparti som SV bruke de muligheter de har for å stoppe forurensingen. Heldigvis har vi den fantastiske forurensningsloven i Norge som slår fast at hvis skaden kan reduseres skal tillatelsen trekkes tilbake. SV må allerede nå gjøre det klart at de ikke kommer til å tillate Naturkraft å sette i gang byggingen til høsten. Hvis ikke risikerer SV å gå inn i regjering samtidig som Naturkraft setter spaden i jorda for å bygge et sterkt forurensende gasskraftverk. Det ville jo tatt seg dårlig ut for et miljøparti.

Gøril Andreassen er nestleder i Natur og Ungdom.

Kommentarer