– SV bedriver innvandrerpopulisme

SV-er og forbundsleder Oddrunn Remvik er mildt sagt fortørnet over SVs innvandrerutspill. – Sterkt beklagelig, sier hun.

Ola
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

– SV driver innvandrerpopulisme. Jeg beklager sterkt partiets utspill og er fortørnet og sint, sier Oddrunn Remvik, forbundsleder i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere, samt aktiv SV-er.

– Jeg trodde at SV hadde et humanistisk menneskesyn som blant annet bygger på at det ikke nytter å straffe folk økonomisk for å få dem til å gjøre det man vil. Hvorfor går de inn for en strengere linje nå, spør Remvik, som mener at SVs forslag ikke er gjennomtenkte.

– Sosialhjelpen er jo siste utvei for folk, skal innvandrere som ikke oppfyller SVs krav gå til Frelsesarmeen for å få suppe? Vi må huske på at mange i denne gruppen er de som står svakest i samfunnet. Ved å straffe dem økonomisk, oppnår man bare at fattigdommen i disse gruppene øker ytterligere, sier Remvik.

Remvik føler seg heller ikke betrygget av at SVs krav om å kreve forsørgingsevne ved familiegjenforening i Norge med utenlandsboende ektefeller, ikke gjelder for studerende.

– Med dette legger SV opp til et klasseskille. En chilener bosatt i Chile kan komme til Norge og gifte seg med min datter, som nå studerer, uten at hun må ta jobb for å forsørge ham. Men hvis min datter gikk på sosialen, så kunne han ikke kommet til Norge og giftet seg med henne, fordi hun ikke kunne forsørget ham, fnyser forbundslederen.

At selv Fremskrittspartiets John Alvheim synes SV går for langt når partiet vil frata barnetrygden hvis barn uteblir fra skolen, gjør ikke saken bedre.

– Det vitner bare om at SVs forslag ikke er godt nok gjennomtenkt. Det beklager jeg sterkt, sier Remvik, som har mottatt mange sinte telefoner denne uken fra folk som føler at SV har sviktet sitt ståsted i innvandringspolitikken.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here