Strukturerte variasjoner


Hva kan ikke oppnås av musikere med sans for varierte former og evne til helhetlig tenkning? På Laila Dalseths ferske CD er det flere forskjellige duoformater, trioformat, to kvintettutgaver og en tett sju personers besetning, varhet og åpenhet, konsentrasjon, ettertanke og overraskende vendinger.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 16. oktober 2003

13 år gamle Laila Dalseth vant en amatørkonkurranse på selveste 1. mai i hjembyen Bergen for straks 50 år siden. Snart spredte ryktene seg om denne åpenbare begavelsen, og i 1961 ble hun lokket over til hovedstaden for engasjement med Kjell Karlsen. Fra da av har hun vært en del av den norske jazzeliten, var med på den første Moldefestivalen (1961), platedebuterte i eget navn 1963, og fikk senere en lang merittliste som omfattet samarbeid med Egil Kapstad, Roy Hellvin, Stokstad/Jensen Tradband, Per Borthen Swing Dept. Ltd., Christiania Jazzband, Red Mitchell, Al Cohn, Milt Hinton, Philip Catherine og mange andre, foruten at hun kontinuerlig har ledet egne band siden 1974, for det …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal