Bestill sommerutgaven her

Strålevernets «anerkjente» institusjoner

KRONIKK: Overser myndighetene forskning på feltet strålevern? Eksempelvis skader av AMS-målernes pulsing – eller skader fra svake elektromagnetiske felt, som mobilstråling?

Når det norske strålevernet DSA kritiseres for mangelfull forvaltning av området trådløs kommunikasjon, er standardsvaret at de følger konsensus, WHO og andre anerkjente institusjoner – og at strålingen er promiller av de anbefalte grenseverdiene. Den pågående debatten i NY TID er intet unntak. Går man instansene og grunnlaget etter i sømmene, ser man en virkelighet strålevernet aldri kommenterer.

Stiftelsen ICNIRP og instanser sammenvevd med denne utgjør strålevernets ryggrad. ICNIRP, som har laget retningslinjene strålevernet følger, kritiseres for å være en lukket klubb som ignorerer relevant forskning, og for bindinger til telekomindustrien. Blant de mange som påpeker dette er journalistnettverket Investigate Europe og de 255 internasjonale stråleforskerne som støtter EMF Scientist Appeal, deriblant tidligere strålevernprofessor og ekspert for WHOs kreftpanel IARC, Dariusz Leszczynski.

Strålingen fra en AMS-måler kunne ifølge dommeren umulig skade.

WHOs kreftpanel klassifiserer strålingen som mulig kreftfremkallende. Når strålevernet sier de «følger WHO» innebærer dette gruppen EMF Project, som fikk stor . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Torleif Dønnestad
Dønnestad er systemutvikler.

Du vil kanskje også like