Et stille statskupp på internett

I oktober sa en tidligere utsending for president Jimmy Carter, Steve Pieczenik, at Hillary Clinton hadde gjennomført et «stille statskupp» på internett for å ta over som president – men at sentrale folk fra FBI og amerikansk etterretning startet et motkupp. Det skal da ha vært dem (og ikke russerne) som serverte materiale til Julian […]

ola@prio.no
Tunander er professor emeritus fra PRIO.

I oktober sa en tidligere utsending for president Jimmy Carter, Steve Pieczenik, at Hillary Clinton hadde gjennomført et «stille statskupp» på internett for å ta over som president – men at sentrale folk fra FBI og amerikansk etterretning startet et motkupp. Det skal da ha vært dem (og ikke russerne) som serverte materiale til Julian Assange og WikiLeaks. De kommer til å gå til sak mot Clinton, sier Pieczenik, og snakker om en andre amerikansk revolusjon til støtte for Donald Trump. Var dette utspillet et October surprise – et desperat propagandatriks i sluttfasen av presidentkampanjen? Eller var det et virkelig opprør innenfor USAs hemmelige tjenester?

Sentral mann. Da FBI-sjefen James Comey ble nødt til å gjenoppta etterforskningen av Hillary Clinton ti dager før valget, kom det etter alt å dømme som følge av et opprør innad i FBI. I juli droppet Comey og FBI anklagene mot Clinton. Hun hadde vært «ekstremt uforsiktig», men hennes håndtering av gradert materiale var ikke kriminell, sa Comey. Mange i FBI ble opprørte. Da en ny epostskandale blusset opp rundt hennes rådgiver Huma Abedin og dennes tidligere ektemann, kom konflikten nok en gang til overflaten – og epostene handlet ikke kun om nakenbilder.

Steve Pieczenik sier at Hillary Clintons korrupsjon åpner for at USA kan styres av andre stater.

Du har nå lest 3 gratis artikler denne måned. Er du abonnement, logg inn i
toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.