Et stille statskupp på internett


I oktober sa en tidligere utsending for president Jimmy Carter, Steve Pieczenik, at Hillary Clinton hadde gjennomført et «stille statskupp» på internett for å ta over som president – men at sentrale folk fra FBI og amerikansk etterretning startet et motkupp. Det skal da ha vært dem (og ikke russerne) som serverte materiale til Julian […]

Tunander er professor emeritus fra PRIO.
Email: ola@prio.org
Publisert: 17. november 2016

I oktober sa en tidligere utsending for president Jimmy Carter, Steve Pieczenik, at Hillary Clinton hadde gjennomført et «stille statskupp» på internett for å ta over som president – men at sentrale folk fra FBI og amerikansk etterretning startet et motkupp. Det skal da ha vært dem (og ikke russerne) som serverte materiale til Julian Assange og WikiLeaks. De kommer til å gå til sak mot Clinton, sier Pieczenik, og snakker om en andre amerikansk revolusjon til støtte for Donald Trump. Var dette utspillet et October surprise – et desperat propagandatriks i sluttfasen av presidentkampanjen? Eller var det et virkelig opprør innenfor USAs hemmelige tjenester?

Sentral …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal