JENIN, PALESTINA: Veggene i huset til Mithel Ghaneem og familien på Vestbredden rister, og vinduene dirrer. Drønnet fra jagerflyet som dundrer over taket er øredøvende. Etter et minutts tid dør lyden av det israelske F16-flyet ut, og Mithel Ghaneem forteller med lav stemme:
«Da vi kom til Norge i 2008, hadde vi aldri i våre villeste fantasier sett for oss at noe slikt skulle skje. Vi ble behandlet som dyr,» sier kvinnen som sitter på et teppe og ser ned i gulvet mens hun prater. «Jeg lurer på: Hvorfor arresterte de meg og sendte meg ut når jeg hadde en legeerklæring der tydelig sto at jeg var gravid, trengte behandling og ikke burde sendes ut?»

Fikk avslag. Mithel bor nå i Jenin i Palestina sammen med ektemannen Qais og deres to små døtre Awnia og Logain, som begge er født i Norge. Nesten daglig hører de drønn av jagerfly, skyting eller operasjoner med tåregass i nabolaget. Kontrasten er stor til livet de levde før.
I 2008 søkte Mithel, Qais og hans blinde søster Asmaa asyl i Norge. De bodde i Sandnes og levde et stille og fredfullt liv i Rogaland mens de ventet på at asylsøknaden skulle behandles. Mens de ventet, rakk Mithel og Qais å få to jenter: Awnia kom til verden i 2009, og Logain ble født i 2011. Så kom svaret på søknaden: De fikk ikke bli, og skulle deporteres. Dette godtok ekteparet, men siden Mithel var gravid og syk, ville de forsikre seg om at det skulle foregå på en måte som ikke satte liv og helse i fare.

736972″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Familien Ghaneem (kortversjon) from ModernTimes.online on Vimeo.

«Jeg sendte dette brevet til norske myndigheter,» sier Qais og holder frem et dokument på tre sider. I brevet, datert 25. mars 2012, skriver Qais og Mithel at de godtar å bli sendt ut av Norge, men at det må skje etter at Mithel Ghaneem har født. De forklarer videre at Mithel er syk, og at de frykter å miste barnet dersom utsendelsen skjer mens hun fortsatt er gravid.
«Faren for at det ufødte barnet skulle dø, var ikke noe vi diktet opp – det kom fra legen vår,» legger Qais til. Han viser frem et nytt dokument: en legeerklæring datert 8. mars 2012 der det står at Mithel er gravid, syk og trenger videre medisinsk behandling og oppfølging. Det står blant …

Abonnement halvår kr 450


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


19 kommentarer

 1. Kan du ikke lese, stakkar?
  Hun ville reise frivillig. Det fikk hun ikke anledning til.
  Du sjokkerer ingen med toskesvaret ditt her, slike hjerneløse ytringer er kjedsommelig forutsigbare fra deg og dine meningsfeller.
  Og viser bare fullstendig mangel på refleksjonsevne og folkeskikk.
  Flaut.

 2. Wenche Hansen

  Bør straffeforfølges

  Denne saken bør straffeforfølges og de som mener at dette er riktig, bør ta initiativ til å samle inn penger til en slik rettssak. Dette skal ha skjedd i Sandnes kommune, da er det Rogaland politikammer i Sandnes som skal ettergås i sine rutiner for å sende flyktninger ut av landet.

  Jeg har sett uttallige politifolk i arbeid, de fleste er empatiske og samvittighetsfulle, men polititjenestemennene i Sandnes var ikke samvittighetsfulle nok, skal vi tro denne saken.

 3. Det er verdt å merke seg at denne utsendelsen ble foretatt våren 2012. Den Norske regjering besto da av SV, AP og SP. Vinteren 2011, 2012 ble flere titals barn vekket om natten og sendt ut av landet.

  Det er verdt å merke seg at vinteren 2011 gjennomførte våre folkevalgte en lovendring som tok særhensyn til en ressurssterk russisk kvinne. Kvinnen som fikk opphold hadde bodd ulovlig i Norge i åtte år – men fikk, på grunn av lovendringen, komme tilbake til Norge etter kort tid – nå som arbeidsinnvandrer. Den Rødgrønne regjeringen, med AP, SV og SP tok ikke hensyn til barn.

 4. I 1943 hadde vi et statspoliti som hentet ut jøder og sørget for utsending til gasskammer. Risikerer dagens politi å få samme stempel I ettertid?

 5. Politiet som behandlet en syk og blødende kvinne og familien hennes sånn…. lønnes med mine skattepenger. Og det gjør meg kvalm. UDI og politi skal faen ikke få gå og kalle seg mine representativer eller tro at de er vekomne der jeg er, når de ikke klarer å oppføre seg som folk overfor en familie som gjennomgår sykdom, traumer og nød. “Jeg gjør bare jobben min” sa fangevokterne i konsentrasjonsleirene også, du kanke ta på deg stillinga di som en unnskyldning til å behandle folk på en så forjævlig, psykopatisk og ondskapsfull måte. Her er det politiet og UDI som skulle vært ilagt jern og pælma ut av landet. Denne familien ville vært velkomne hos meg, men politi på powertrip uten evne til empati… kast dem ut. Jeg skammer meg over dette landet når sånt som dette får skje. Og Trandum er en jævla skam, steng det marerittet for alltid.

 6. TIL PER og KÅRE KONRADI!!!!

  Til din opplysning PER så aksepterte dem avslaget. Lær deg å lese. Og KÅRE KUK: Hva faen slags menneske er du??? Du er ond, følelsesløs og gleder deg over at andre har det vondt. Det kalles som kjent PSYKOPAT.Det er sånn behandling du ønsker for din kone og dine barn. Det forstår vi jo alle. Så lenge det ikke hadde skjedd deg så er det jo samme faen. Jeg håper en buss kjører over deg.De 2 barna er norske statsborgere.

 7. Når jeg leser dette fylles jeg av en tomhet, men samtidig av rasert mot de som er ansvarlige for en slik behandling av denne familien. Systemet ser ut til å frita en hver som har ansvaret for utsendelsen, som fikk slike konsekvenser for denne familien. Jeg vil påstå at politiet er skyldige i uaktsomt drap. Ut fra legeerklæringer, samt at familien var villige til å reise etter fødselen.

 8. Dette er feil på alle mulige måter. Det norske politiet og UDI burde skamme seg. Jeg blir rett og slett flau av å være norsk når jeg leser noe så avskyelig som dette. Denne stakkars familien ble fratatt et barn og behandlet på en umenneskelig måte. Håper virkelig de ansvarlige tar ansvar for skadene de har påført denne familien. Det at de ikke vil kommentere saken viser bare hvor ekkel fremgangsmåten deres var.

  “Vi gjør bare jobben vår” svakeste argumentet jeg noen gang har hørt. Sett deg i deres sko. Ta det videre. Finn en annen løsning. Dette blir rett og slett for dumt.

 9. Jeg støtter deg Kåre J Pettersen. Jeg skulle ønske det var en advokat som kunne hjelpe denne familien å anmelde myndighene i denne saken. Dokumentasjonene fra palestinsk sykehus og lege dokumenterer hva som har skjedd. Jeg skammer meg på vegne av Norge over at noen sier “de bare gjør jobben sin” når de behandler mennesker på denne måten. Det samme sa Hitlers tropper og Quislings menn under krigen. Det burde vi ikke få oppleve nå i et fritt Norge som sier vi respekterer menneskerettighetene.

 10. Saken sjokkerer og bør rettsforfølges, slik at de ansvarlige kan blir straffedømt. Vi kan ikke være bekjent av slike tilstander i dette landet, selv om noen kommentatorer synes det er i orden. En streng flytningepolitikk skal ikke gi rom for trakkassering. her synes det som det også er begått overlagt drap, i allfall uaktsomt. Derfor bør saken rettslig prøves.

 11. De hadde godtatt deportasjonen, de var klare til å reise, de ville bare vente til hun var frisk nok til å dra… Fy faen for en umenneskelig behandling!!!! 🙁

 12. Slik som dette skal ikke politiet gjøre. De burde skamme seg. De skulle jo reise ut frivillig og da var dette umenneskelig og unødvendig. Her har politiet bare brukt makt, ikke “bare” gjort jobben sin. Det går an å være menneskelig selv for politiet.

 13. Hun burde reist frivillig når hun fikk avslaget. Ikke bebreide politiet som må ty til harde tiltak for å håndheve loven.

 14. Legg merke til at dette er staten Norges representanter og utøvere av statens makt! Og den misbrukes i ALLE ledd!
  Nå er det demonstrasjon imot norsk barnevern, som faktisk er ennå mere arrogant og maktmisbrukende enn politiet. Barnevernet kan finne på en grunn og deretter ta barna fra hvem de vil, Norske eller utenlandske – og deretter bare skrive rene eventyrene ! Dette blir dokumenter nå!!! Still opp på Lørdag, den 16. april for å vise at vi vil endre den måten “omsorg” familiedestruktivt utøves av staten Norge!!!!!

 15. Skal du ut så skal du ut , så kan da faen ikke føding eller anna svanger lidelse forandre på det, blir for lett å si at en har mista barn ved spontan abort , når det ikke kan kontrolleres , lukter svindel lang vei spør du meg, Nei detta burde vært slått opp som en gladsak der systemet virker , familien sendt hjem i retur Bra …………..

 16. Man skal selvsagt ikke skjøre alle politifolk over en kam, jeg er venn med noen som er hederlige og fredfulle folk. Men selv de sier at de kan bli sjokkert over adferden til en del av sine kolleger.
  Etter å ha overvært noen situasjoner i Oslo hvor politifolk trakasserer slitne narkomane begynner jeg å lure på om det ikke burde være en pålagt psykologisk screeningprosess før ansettelse.
  Dette for å forsikre oss, folket, om at ikke psykopater får tilgang til den makten som følger med uniformen.
  “Gjorde bare jobben sin”… Nei, du gjorde nok ikke det frøken, du misbrukte autoriteten din til å begå maktmisbruk. Og slikt burde straffes hardt og føre til umiddelbar oppsigelse.

 17. Fy f*** dette er så drøyt. Jeg blir sint, ikke pokker om denslags skal godtas! Hvorfor i helgoland skal folk i en sådan situasjon bli så nådeløst kastet ut, mens staten Norge duller med Uyabdullah Hussein og Mulla Krekar?! Folk som egger til vold, er med på å radikalisere ungdommer, folk som utøver vold mot sine familiemedlemmer, dem skal vi liksom sette på sosialstønad og gi gratis advokathjelp?! Hvor er rettferdigheten?

  Jeg skulle ønske denne familien fikk være her. Jeg kjenner dem ikke, men med denne historien oppe i dagen skulle det da bare mangle at de fikk lov til å vigle seg til i landet. Faen heller.

Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)