Sp og personvernet

Senterpartiet og partileder Trygve Slagsvold Vedum tror på flertall for forslaget om lovpålagt plikt til å ta imot kontanter. Dersom det ikke går prestisje i saken.

Oslo 20170425. Leder i Senterpartiet (Sp) Trygve Slagsvold Vedum i stortingssalen under ulvedebatten i Stortinget i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Øystein Windstad
Undersøkende journalist i Ny Tid.

Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet kjemper for å beholde kontantene: «Vi mener det er viktig å bevare kontanter, og det skal stemmes over forslaget vårt i Stortinget før sommeren. Det kan hende vi greier å få flertall, om det ikke går prestisje i saken fordi forslaget kommer fra oss,» sier han. Senterpartilederen har vinden i ryggen og er oppe i 14 prosent på meningsmålingene. Partiet vil nå være garantisten for at det skal være mulig fortsatt å bruke kontanter. De tar opp kampen mot blant annet bankene. I april kom Sp med et forslag som skal sikre enkelt og billig bruk av kontanter overalt.

Sp-leder Slagsvold Vedum mener kontanter ivaretar borgernes rett til privatliv og personvern:

«Når alt er digitalt, blir penger synlig på en helt annen måte. Man må ha frihet til å kunne bruke sine penger fritt uten at banker eller andre skal kunne se det. Digital teknologi gir store muligheter for innsikt i både våre dumme og gode valg. En frihet individer skal ha, er at ikke alt skal være sporbart.»

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.