Bestill høstutgaven her

Solidaritet, gjensidig hjelp, likeverd og autonomi

KOMMENTAR: : Hva betyr Bjørneboe for deg i dag?

Jeg fikk en oppfordring i Røverstaden på selveste Bjørneboes 100-årsdag, etter det offisielle arrangementet i anledning jubileet, da jeg til slutt ikke klarte å holde munn. Arrangementet ble ledet av Audun Engh. Sammen med ham kom det rikholdig deling av anekdoter, mimring og noen refleksjoner fra personligheter som Henning Næss, Truls Lie, Christian Vennerød og Lasse Tømte. Jeg er takknemlig for åpenhet og at man slapp til interesserte, også slike som undertegnede. Etter at den ene etter den andre også mannfolk av samme alder, måtte jeg si noe.

(Fra arrangementet, NY TIDs redaktør fra 56.20–1.09:00).

Min utfordring var: Hvordan vil vi møte en Bjørneboe av i dag? Jeg frykter konservering av en idé fremsatt av en liten krets. Jeg er nemlig overbevist om at samfunnet skriker i angst etter det Bjørneboeske . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

- egenannonse -

Siste kommentarer:

Siste artikler