Sola-flyene

Stavanger Aftenblad kunne i begynnelsen av juni avsløre at et amerikansk-registrert MD-82-fly hadde landet på Sola den 1. juni. Flyet viste seg å tilhøre et statlig amerikanske selskap, og dette flyet brukes til å transportere fanger i. Pressetalskvinne i UD, Anne Lene Sandsten, opplyste til Aftenbladet at flyet ikke hadde søkt om landingstillatelse i Norge […]

Ny Tid

Stavanger Aftenblad kunne i begynnelsen av juni avsløre at et amerikansk-registrert MD-82-fly hadde landet på Sola den 1. juni. Flyet viste seg å tilhøre et statlig amerikanske selskap, og dette flyet brukes til å transportere fanger i.

Pressetalskvinne i UD, Anne Lene Sandsten, opplyste til Aftenbladet at flyet ikke hadde søkt om landingstillatelse i Norge ved denne anledningen. Hun kunne opplyse at amerikanerne hadde svart at fanger ikke hadde vært med flyet da det landet på Sola 1. juni.

Stavanger Aftenblad har siden funnet ut av at disse flyene ved minst ti anledninger det siste året har landet på Sola, men at de ikke skal ha landet der etter 1. juni. Sannsynligvis har USA i stedet valgt kun å bruke Glasgow som mellomlandingsbane.

Flyene som har landet på Sola bør ikke forveksles med CIA-flyene som har brukt norsk luftrom, slik Ny Tid her omtaler. Sola-flyet er offisielt et statlig fly, mens CIA-flyene opererer som helt ordinære sivile fly.

Kommentarer
DEL