KOLONIALISME: Dorothee M. Kellous dokumentar er et smertefullt dykk ned i de fortiede fortellingene fra Algeries åtte år lange frigjøringskamp fra den franske kolonimakten.

Wieczorek er kritiker bosatt i Paris.
Email: dieter@gmail.com
Publisert: 2020-02-17
In Mansourah You Separated Us
Regisør: Dorothee Myriam Kellou
(Danmark, Algerie, Frankrike)

Å fornekte deler av historien er en velkjent del av det å etablere en nasjonal identitet. Graden av fornektelse avslører hvordan det egentlig står til med demokratiet og den kulturelle toleransen i samfunnet. I dagens Frankrike utgjør den algeriske frigjøringskrigen (1954–1962) stadig et av de sorte hullene i landets selvnarrativ. Med det som bakteppe har ethvert bidrag til å bringe temaet på bane en iboende verdi. Filmfestivalen Vision du Reel i Nyon – som årlig styrker sin posisjon i det internasjonale festival-landskapet – fortjener honnør for å vise filmer som nettopp tar for seg disse sorte hullene.

Filmskaperen Dorothee Myriam Kellou vokste opp i Nancy, med en algerisk far (Malek) som aldri ville snakke om fortiden. Malek blir en representant for de mange som bidrar til å sementere den offisielle …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal