Bestill høstutgaven her

Smertefulle fortellinger fra koloniene

In Mansourah You Separated Us
Regissør: Dorothee Myriam Kellou
(Danmark, Algerie, Frankrike)

KOLONIALISME: Dorothee M. Kellous dokumentar er et smertefullt dykk ned i de fortiede fortellingene fra Algeries åtte år lange frigjøringskamp fra den franske kolonimakten.

Å fornekte deler av historien er en velkjent del av det å etablere en nasjonal identitet. Graden av fornektelse avslører hvordan det egentlig står til med demokratiet og den kulturelle toleransen i samfunnet. I dagens Frankrike utgjør den algeriske frigjøringskrigen (1954–1962) stadig et av de sorte hullene i landets selvnarrativ. Med det som bakteppe har ethvert bidrag til å bringe temaet på bane en iboende verdi. Filmfestivalen Vision du Reel i Nyon – som årlig styrker sin posisjon i det internasjonale festival-landskapet – fortjener honnør for å vise filmer som nettopp tar for seg disse sorte hullene.

Filmskaperen Dorothee Myriam Kellou vokste opp i Nancy, med en algerisk far (Malek) som aldri ville snakke om fortiden. Malek blir en representant for de mange som bidrar til å sementere den offisielle linjen, tausheten, til og med når de blir direkte konfrontert med historiens brutale fakta.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

dieter@gmail.com
Wieczorek er kritiker bosatt i Paris.

Du vil kanskje også likeRELATED
Anbefalte