Bestill sommerutgaven her

Skuffet over det franske intellektuelle miljøet

Philosophy Ethics & Politics
Forfatter: Paul Ricoeur
Forlag: Polity Press (USA)
FILOSOFI / En bok av Paul Ricoeur om temaer som kunstverket, metaforer, meningsdannelse og den franske revolusjons betydning for Europas kultur og politikk.

Paul Ricoeur (1913–2005) var en fransk filosof som skrev og tenkte i den hermeneutiske og fenomenologiske tradisjonen fra Martin Heidegger og Hans-Georg Gadamer. I tillegg til å være filosof var han også utdannet teolog, og han var en dyktig universitetslærer. Han var ikke katolikk – til tross for at han var fransk – men tilhørte en protestantisk minoritet.

Philosophy, Ethics, & Politics er en samling samtaler Ricoeur har hatt med ulike mennesker gjennom de årene han var virksom. Det denne boken blant annet bærer preg av, er en dyp skuffelse over det franske intellektuelle miljøet. Ricoeur tok på et visst tidspunkt oppgjør med dette miljøet og fikk en stilling ved universitetet i Chicago, hvor han underviste i årene 1970-1985. Utover denne dype skepsisen og oppgjøret med det elitistiske miljøet som han åpenbart mente manglet kontakt med samfunnet, har boken diskusjoner rundt temaer som metaforens betydning for språket, skapelsen av mening gjennom språk og den franske revolusjons betydning . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Henning Næss
Litteraturkritiker i NY TID.

Du vil kanskje også like