«Hvis staten ikke kan beskytte meg, må jeg ta ansvar for det selv.» Dette er den vanligste grunnen folk oppgir når de kjøper seg håndvåpen, forteller Juan, som har solgt våpen i åtte år. Foto: Anne Håskoll-Haugen

Skuddsikker skinnvest til salgs


For en stund siden ble en mann henrettet foran inngangsdøren til leiligheten min. Det ble til en liten notis i avisen, kløktig plassert sammen med salgsannonser for lommeskytevåpen og skuddsikre vinduer til bilen.

Håskoll-Haugen er frilansjournalist,
Email: haaskoll.haugen@icloud.com
Publisert: 16. mars 2017

Panic room – redd familiens liv! Jeg pirker ut helgebilaget fra en av Guatemalas største aviser og kikker på den detaljerte beskrivelsen av hvordan man bygger et tilfluktsrom i sitt eget hus. På sidene som følger blar jeg gjennom annonser for skuddsikre skolesekker til barna, skuddsikker caps – rosa eller blå – og en skuddsikker skinnvest som passer til cowboystøvlene. Jeg legger det fra meg og lurer på når A-magasinet vil ha skuddsikring som hovedoppslag. Jeg må til Mellom-Amerika for å huske at det er luksus å gå til jobb uten å bekymre seg for væpnet ran.

Det underlige er likevel hvor lett jeg venner meg til det. Når jeg går ut, legger jeg automatisk …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal