Skildrer flyktningbarnas hverdag

En halv million syriske barn lever i dag i Libanon med mangelfull eller ingen skolegang. Dokumentarfilmen If I Close My Eyes gir et innblikk i hverdagen deres. Ny Tid talte med regissør Francesca Mannechi som lar våre abonnenter se filmen.

Francesca Mannochi

 

Per i dag huser Libanon halvannen million flyktninger fra Syria. 500 000 av dem er barn. I et allerede presset utdanningssystem mangler 300 000 av barna mellom 3 og 17 år skolegang. I filmen If I Close My Eyes skildrer dokumentarfilmskaperne Francesca Mannochi og Alesso Romenzi livet som flyktning i Syrias naboland.

«Bare i Libanon er én av fire nå flyktninger. Se for deg samme situasjon i et europeisk land.»

«Hvis syriske flyktningbarn ikke får skolegang, kan dette legge grunnlag for fremveksten av flere radikale bevegelser. Det spiller ingen rolle om de opererer under navnet ISIS eller noe annet. Faren er at krigstraumatiserte barn kan stå i fare for å bli rekruttert til å krige for et gudsbilde brukt med den hensikt å skade,» sier Mannochi til Ny Tid.

Langsiktige følger. En og en halv million syriske flyktninger er registrert i Libanon, men menneskerettighetsorganisasjoner i landet regner med at tallet er rundt 30 prosent høyere, ettersom UNHCR har sluttet å telle flyktninger. Så langt har ikke libanesiske myndigheter godkjent byggingen av offisielle flyktningleirer, og dagens flyktninger lever under svært dårlige forhold.

Du har nå lest 3 gratis artikler denne måned. Er du abonnement, logg inn i
toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.