Francesca Mannochi

Skildrer flyktningbarnas hverdag

En halv million syriske barn lever i dag i Libanon med mangelfull eller ingen skolegang. Dokumentarfilmen If I Close My Eyes gir et innblikk i hverdagen deres. Ny Tid talte med regissør Francesca Mannechi som lar våre abonnenter se filmen.

 

Per i dag huser Libanon halvannen million flyktninger fra Syria. 500 000 av dem er barn. I et allerede presset utdanningssystem mangler 300 000 av barna mellom 3 og 17 år skolegang. I filmen If I Close My Eyes skildrer dokumentarfilmskaperne Francesca Mannochi og Alesso Romenzi livet som flyktning i Syrias naboland.

«Bare i Libanon er én av fire nå flyktninger. Se for deg samme situasjon i et europeisk land.»

«Hvis syriske flyktningbarn ikke får skolegang, kan dette legge grunnlag for fremveksten av flere radikale bevegelser. Det spiller ingen rolle om de opererer under navnet ISIS eller noe annet. Faren er at krigstraumatiserte barn kan stå i fare for å bli rekruttert til å krige for et gudsbilde brukt med den hensikt å skade,» sier Mannochi til Ny Tid.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer