Skeiv Ungdom «snikislamiseres»


Fire av syv styremedlemmer i Skeiv Ungdom har nå ­muslimsk bakgrunn.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2009-04-24

– Vi har drevet med «selvsnikislamisering», sier Stian Amadeus Antonsen, avtroppende leder i Skeiv Ungdom. Han sier det med et smil om munnen og med tydelig referanse til Frps og Siv Jensens påstander om at Norge som sådan snikislamiseres.

For etter at Skeiv Ungdom valgte nytt sentralstyre på landsmøtet forrige helg, har fire av sju styremedlemmer nå muslimsk bakgrunn. Det utgjør 57 prosent av sentralstyret i ungdomsorganisasjonen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Antonsen tror «snikislamiseringen» vil påvirke både organisasjonen og styrets arbeid.

– Tematikken vil nok sette sitt preg på flere av arrangementene våre. Vi jobber for mangfold og mot diskriminering, og da gjelder det på alle områder, sier han.

Antonsen er ikke bekymret for islamiseringen. Han tror tvert imot at organisasjonen dra nytte av den.

Abonnement halvår kr 450

– Kanskje vil man lære mye innad i organisasjonen, sier han.

Sherry Hakimnejad er nyvalgt styremedlem i Skeiv Ungdom, og har iransk bakgrunn. Hun vil jobbe for å skape møteplasser for innvandrere som er homofile.

– Jeg vil gjerne åpne opp dørene litt mer. Jeg vil gjøre det å være homofil og innvandrer mer synlig, så det blir lettere for homofile innvandrere som er redde, i skapet og har det skikkelig vanskelig, sier hun.

Antonsen mener ‘islamiseringen’ av Skeiv Ungdom er et tegn på at flere homofile muslimer tør å ta en plass i samfunnsdebatten.

– Dette er en brytningstid. Det begynner å skje ting i samfunnet, sier han.

Han mener dette viser at Frps skremmebilde av norske muslimer er malplassert.

– Det er veldig påfallende at Frp er blitt veldig opptatt av likestilling og homohets når de kan utpeke muslimer som syndebukk. Men jeg er mye reddere for Frp og Krfs verdier enn for muslimers verdier. De partiene har stemt imot alle forslag til homorettigheter, sier Antonsen.

Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen representerer partiet som fant opp ordet ‘snikislamisering’.

– Er du bekymret for snikislamiseringen av Skeiv Ungdom?

– Jeg oppfatter ikke dette på noen måte som snikislamisering. Dette er på mange måter et eksempel på det motsatte: At homofile muslimer kan bruke sin frihet til å stå fram med sin legning, sier han.

– Motbeviser dette Frps tese om snikislamisering?

– Nei, det foregår en konstant verdikamp i det norske samfunnet hvor det finnes mørke krefter som vil …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)