Girl (dokumentaren om den unge transjenta Lara)

Skeiv september


Oslo/Fusion og Cinemateket varmer opp til årets filmfestival med en serie John Waters-filmer. I tillegg til filmfest byr Oslo i september på årets råeste konsert: Christeene and The Boyz.

Lørdahl er journalist, kritiker, dj og fast skribent i Ny Tid.
Email: tommy@oslofilmfestival.com
Publisert: 2018-09-03

Seks filmer av John Waters: 31. august –14. september Cinemateket, Oslo
Oslo/Fusion Filmfestival 19.–23. september Cinemateket, Oslo
Christeene (and The Boyz) 22. september Parkteatret, Oslo

Oslo/Fusion Filmfestival har skiftet navn flere ganger, men er hovedstadens eldste årlige filmfestival. Festivalens hovedfokus er filmer som berører mangfold, likeverd og menneskerettigheter. I september arrangeres den for 28. gang, og det er spesielt spennende å se så mange filmer fra nye, store talenter innen regi, foto og skuespill på programmet.

Oslo/Fusion er hovedstadens årlige filmfestival.

Blant filmene som vises i løpet av de fire dagene festivalen pågår, anbefales særlig Silvana – Väck mig när ni vaknat (dokumentarfilm om en svensk rapper og lesbisk kjærlighet), Girl (dokumentaren om den unge transjenta Lara fikk prisen for årets beste regidebut i Cannes), Skate Kitchen (spillefilm om en jentegjeng med skateboard i undergrunnen i New York), Sauvage (kritikerrost film om menn som har sex med menn), The Miseducation of Cameron Post (spillefilm om en jente som blir sendt til kristenleir for å bli kvitt ønsket om å ha sex med samme kjønn) og A Moment in the Reeds (romantisk kjærlighetsfilm; ung finsk gutt møter ung syrisk flyktning).

God dårlig smak

Waters: Pink Flamingos

Som en slags oppvarming til festivalen viser Cinemateket seks filmer av den amerikanske regissøren John Waters. Waters (72 år) skapte sine første 8 mm og 16 mm eksperimentfilmer da han var 18: Hag in a Black Leather Jacket, Mondo Trasho og Multiple Maniacs. Uten budsjett, men med noen venner, som kompisen Harris Glenn Milstead (etter hvert mer kjent som dragqueen Divine), og filmselskapet Dreamland Studios. Rollene ble fylt av kameratene – et rollegalleri knapt noen hadde sett før. Resultatet ble dårlig smak satt i system; søppelfilmer med sjokkpotensial.

Waters har hevdet at du må ha god smak for å like dårlig smak. En god test er hans gjennombruddsfilm Pink …

Abonnement kr 195/kvartal


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)