Skatteskjerpelse for 60-åringer

Årets gavepakke fra den norske regjering til landets 60-åringer var ingen hyggelig oppmuntring, og heller ikke en spore til videre innsats i arbeidslivet, snarere tvert imot. Den ekstra ferieuken skal nå skattlegges fullt ut, og for undertegnedes vedkommende utgjorde forskjellen ca 3000 kroner. Smålig av et Storting som selv bestemmer sine lønns- og pensjonsvilkår. Det […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Årets gavepakke fra den norske regjering til landets 60-åringer var ingen hyggelig oppmuntring, og heller ikke en spore til videre innsats i arbeidslivet, snarere tvert imot. Den ekstra ferieuken skal nå skattlegges fullt ut, og for undertegnedes vedkommende utgjorde forskjellen ca 3000 kroner. Smålig av et Storting som selv bestemmer sine lønns- og pensjonsvilkår.

Det er et uttalt mål at folk nå skal stå lenger i arbeidslivet. Den ekstra ferieuken for folk over 60 år har vært et virkemiddel. Den reelle avgangsalderen i undervisningssektoren hvor undertegnede jobber, er ca 56 år. Jeg har vel egentlig aldri ønsket noe annet enn å pynte på den statistikken, men i skrivende er motivasjonen for en videre innsats på bånn. Omgjør vedtaket!

Nils Tore Gjerde er medlem av utdanningsforbundet i Molde

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here