Bestill høstutgaven her

Skapelsen av en seriemorder

I dokumentaren The Confessions of Thomas Quick forteller Sture Bergwall selv om hvordan han fikk psykiatere, etterforskere og rettsvesen til å tro at han var Sveriges svar på Hannibal Lecter.

The Confessions of Thomas Quick
Regi: Brian Hill

I 19911 var Sture Bergwall innlagt på den svenske psykiatriske klinikken Säter, etter at han var blitt arrestert for ran. En dag innrømmet han for en pleier at han sto bak det hittil uoppklarte drapet på 11 år gamle Johan Asplund. Dette var bare det første av hele 39 drap Bergwall innrømmet i årene som fulgte, flere av dem utført i Norge. Basert på tilståelsene ble Bergwall, som nå kalte seg Thomas Quick, dømt for åtte av disse drapene, deriblant på norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik.
Med Thomas Quick hadde Sverige fått sin første massemorder, som ikke syntes å ha noen klare mønstre i hverken ofre eller fremgangsmåte. Noen skal ha blitt partert eller lemlestet, og i enkelte tilfeller skulle han ha spist noen av kroppsdelene. Quick var Sveriges svar på Hannibal Lecter, Jeffrey Dahmer og Patrick Bateman.

Rettsskandale. Men så trakk Bergwall samtlige tilståelser, i en dokumentarfilm av journalisten Hannes Råstam sendt . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

- annonse -

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte