Leder: Skandaløst ytringsangrep


Skandalen. Riktignok har vi her på lederplass i denne avis lenge advart mot «den blå fare». Vi har vært skeptiske til effekten av hvordan den individualistiske retorikken i politikerspråket på sikt også skal gjøre seg gjeldende i praktisk handling. Og hvordan meningsmotstandere på sikt skal knebles og nedlegges.

Tidligere redaktør i NY TID. Nå leder av Senter for global og komparativ idéhistorie.
Email: dag@sgoki.org
Publisert: 14. februar 2014

En metode for dette er slik Fremskrittspartiet og Høyre nå gjør med Kulturrådet: Man kutter budsjettet med omtrent 10 prosent over natten. Ikke bare betyr det mindre innkjøp av bøker i landet. Det betyr også at de små nisjeavisene i landet skal få 1,5 millioner kroner mindre i støtte inneværende år enn i fjor.

Og fra neste år, eller så snart som mulig – skal regjeringen få lagt ukeavisene over til Medietilsynet. Ukeavisene skal da ikke lenger tilskudd basert på den rolle man fyller i samfunnet, og hvilke stemmer man slipper inn i norsk offentlighet, men på basis av hvor stort opplag man har. Jo mer man selger, jo mer penger skal man få. Slik er Høyre- og …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal