Skadeverk og informasjonskrig

Teknologi har blitt et yndet verktøy for protest og aktivisme. Et hackerteam fra Gaza har skapt avisoverskrifter over hele verden.

Avatar
Email: erikskare@gmail.com
Publisert: 13.10.2016

 

23. oktober 2012: Det israelske politiet finner ut at alle datamaskinene deres har blitt infiltrert og kompromittert. Det verste er at det har tatt dem en hel uke å finne ut av det, og skadelig programvare har spredd seg til andre offentlige etater. Resultatet er at serverne til politiet tas ned, internettforbindelsen kuttes og bruken av minnepinner blir forbudt. Dette varer i enda en uke.

I februar 2014 skjer det samme igjen når hackere bryter seg inn i Siviladministrasjonen for Judea og Samaria, den israelske etaten som håndterer alle administrative spørsmål for A- og B-områdene på Vestbredden. Senere blir, ifølge sikkerhetsselskapet FireEye, angrepene koblet til Gaza Hacker Team.

screen-shot-2016-10-12-at-14-53-28Lite har blitt skrevet om denne gruppen, som har eksistert i snart et tiår nå. Ifølge dem selv ble de etablert i 2007, men det er vanskelig å finne angrep dette året, og frekvensen ser ut til å ha vært heller lav i begynnelsen. Et av de første rapporterte vellykkede angrepene er det som ble gjennomført mot det israelske Kadima-partiet 13. februar 2008.

Likevel – i 2012 hadde Gaza Hacker Team klart å skape flere overskrifter i både israelske og internasjonale medier med flere tusen hackede nettsider.

Ny Tid i julegave

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.