Selvutslettelsens triumf


Hvem blir vi når stedet vi kommer fra forsvinner?

Nita er freelance journalist og kritiker for Ny Tid.
Email: olivianita@outlook.com
Publisert: 2018-01-03
Last Days in Shibati
Regisør: Hendrick Dusollier
(Frankrike)

Den franske regissøren Hendrick Dusolliers første dokumentarfilm skildrer de siste dagene til Shibati, den eneste gjenværende gamle bydelen i den kinesiske byen Chongqing. Mange i Europa har nok aldri hørt om dette stedet, men Chongqing er en av de største byene i verden med sine over 30 millioner innbyggere – seks ganger Norges befolkning – innenfor ett urbant område.

Byen selv ser ut som enhver moderne asiatisk metropol, med høye bygninger og kjøpesentre. For å gi mer rom til disse, raserer regjeringen gamle gater og bygninger én etter én. I en periode på sju måneder følger Dusollier forandringene i den siste gamle Chongqing-bydelen etter hvert som den går mot total ødeleggelse. Innbyggerne i Shibati flytter ut, den ene etter den andre, enten for å bosette seg sammen med slektninger eller i statlig tildelte leiligheter i forstedene. Filmen handler om følelser knyttet til området, og om møtene med menneskene som har holdt til der. Oppløsningen som følger …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal