Sammensvergelsen mellom USA og Mexico

The Guardian of Memory
Regissør: Marcela Arteaga
(Mexico)


MEXICO/USA: I Mexico bryter de menneskerettighetene ved å ignorere loven. I USA bryter de menneske-rettighetene ved å anvende loven.

The Guardian of Memory tar for seg den meksikanske statens oppsiktsvekkende støtte til volden som herjer byer rett sør for den amerikanske grensen vis-à-vis Rio Grande i Texas. Arteaga dokumenterer de urovekkende omstendighetene som omkranser Donald Trumps populistiske MAGA-bevegelse (Make America Great Again) og forestillingen om en mur betalt av Mexico som skal holde desperate flyktninger ute fra «eventyrlandet» som flyter av melk og honning.

Det sier noe om verdigheten til denne filmen som vever bilder av forlatte eiendeler sammen med smertefulle historier om disse menneskene som må forholde seg til USAs hensynsløse immigrasjons- og asylpolitikk, at verken Trumps navn eller politikk nevnes en eneste gang.

De omtenksomt arrangerte familiebildene som ligger igjen sammen med klær, kofferter og barneleker, benyttes for å koreografere en historie om smertefullt savn.

Hemningsløs vold. Arteagas historie utfolder seg omkring den banebrytende meksi …


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -
Nick Holdsworth
Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte