The Guardian of Memory Regissør Marcela Arteaga

Sammensvergelsen mellom USA og Mexico

MEXICO/USA: I Mexico bryter de menneskerettighetene ved å ignorere loven. I USA bryter de menneske-rettighetene ved å anvende loven.

Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
Email: holdsworth.nick@gmail.com
Publisert: 2019-05-02
The Guardian of Memory

Marcela Arteaga (Mexico)

The Guardian of Memory tar for seg den meksikanske statens oppsiktsvekkende støtte til volden som herjer byer rett sør for den amerikanske grensen vis-à-vis Rio Grande i Texas. Arteaga dokumenterer de urovekkende omstendighetene som omkranser Donald Trumps populistiske MAGA-bevegelse (Make America Great Again) og forestillingen om en mur betalt av Mexico som skal holde desperate flyktninger ute fra «eventyrlandet» som flyter av melk og honning.

Det sier noe om verdigheten til denne filmen som vever bilder av forlatte eiendeler sammen med smertefulle historier om disse menneskene som må forholde seg til USAs hensynsløse immigrasjons- og asylpolitikk, at verken Trumps navn eller politikk nevnes en eneste gang.


[ntsu_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=_y5OQ0AvME0

De omtenksomt arrangerte familiebildene som ligger igjen sammen med klær, kofferter og barneleker, benyttes for å koreografere en historie om smertefullt savn.

Hemningsløs vold. Arteagas historie utfolder seg omkring den banebrytende meksikansk-amerikanske advokaten Carlos Spector, som har viet livet sitt til dem som har flyktet fra mord og pengeutpressing, og til ‘forsvunne’ sønner, mødre, fedre, søstre, brødre og andre familiemedlemmer.

«Å søke asyl er verken et innfall eller en luksus, det er et menneskes siste billett til livet – og til å fortsette å kjempe», sier en av Spectors klienter – et meksikansk bystyremedlem som flyktet etter at hans lokale kolleger systematisk ble drept.

Abonnement halvår kr 450

Sammen med sin kone Sandra har Spector opprettet fondet Mexicans in Exile for å støtte meksikanere som søker politisk asyl i USA. De kjemper for rettferdighet behandling av dem nord for grensen, og hevder at de to landene er delaktige i å styrke korrupsjonen og gjøre det mulig for volden å blomstre uhindret i …

Kjære leser. Du har lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.