Sakprosa: mars

...

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 01.03.2018

Erling Kagge:
Å GÅ – ett skritt av gangen
Kagge Forlag, Norge

Forlegger, forfatter og filosof Erling Kagge følger opp boken Stillhet i støyens tid. Gleden ved å stenge verden ute med et annet fenomen det er lett å overse betydningen av: å gå. Å gå gjør livet litt mer komplisert, for det er mer behagelig å ta bilen, bussen, eller bli sittende rolig et sted. Å GÅ – ett skritt av gangen er skrevet i en personlig tone, med mange referanser til filosofer og forfattere. Filosofen Martin Heidegger blir tidlig introdusert: «Det å være handler ikke bare om å være i verden slik som steiner er, men å forholde seg til hvordan man er i verden. Vi mennesker bør, som Heidegger fremhever, være villige til å påta oss byrder for å være fri.» Velges derfor minste motstands vei lever man et ufritt og kjedelig liv. Noen mennesker har ikke muligheter for å gå på egne bein, og de som er på flukt går langt om de vil eller ikke. Ingen av de to gruppene har fått plass i boken, det er et minus ved den. Boken er for friske føtter med et høyt tempo i den vestlige verden.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/sakprosa-mars/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.