Ingen «ro» før burene er tomme

FrP, Høyre, Sp og KrF sørget i år for at pelsdyr fortsetter å leve i bur på norske pelsfarmer. Og landbruksministeren ba stortingsgruppene fra AP, V, SV og MDG om ikke å «undergrave» pelsnæringens vekst.

Veterinærforeningen, veterinærinstituttet, Rådet for dyreetikk og til og med Mattilsynet understreker at pelsdyrhold i bur er sterkt problematisk. Hold av pelsdyr i trange bur blir dessuten forbudt i stadig flere land.

Stortingets behandling av Pelsdyrmeldingen viser at noen politikere ønsker å feie dyrenes interesser under teppet.

Forsøk på knebling. Stortingets behandling av Pelsdyrmeldingen viser at noen politikere ønsker å feie dyrenes interesser under teppet. De vil ha «ro» rundt saken, men innser ikke at det å ignorere opinionen, fagfolk og egne løfter neppe er måten å oppnå dette på. Når en landbruksminister ber de partier som ønsker avvikling om ikke å «undergrave» pelsnæringens planlagte «utvikling» i Norge, er det i beste fall umusikalsk. Han ber rett og slett meningsmotstandere om å la være å arbeide for dyrenes beste.

Naturligvis nytter det ikke å kneble debatten på denne måten. Diskusjonen går høyt om pelsdyrhold i tre av de fire partiene som sikret dét ministeren selv karakteriserte som et «skjørt» flertall. Flertallet av så godt som alle partiers velgere er imot pelsdyrhold i bur. På KrFs landsmøte ble det i år vedtatt at pelsdyr skal få utløp for naturlige behov – noe som bør bety at de ikke stemmer for trange nettingbur igjen.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer