AFP PHOTO / Mahmoud ZAYYAT

Redd for den iranske atombomben?


Den mest selvinnlysende politiske sannheten i Israel for øyeblikket gjelder Iran: Iran er Israels dødelige fiende og ønsker å ødelegge Israel – Israel må derfor ødelegge Irans slagkraft først.

Kommentator i Ny Tid. Avnery er tidligere medlem av Knesset i Israel. Israelsk journalist og fredsaktivist (født 1923).
Email: avnery@actcom.co.il
Publisert: 3. januar 2018

Jeg HATER selvinnlysende sannheter. Idealer kan være selvinnlysende. Politiske utsagn er det ikke. Når jeg hører om en selvinnlysende politisk sannhet, tviler jeg øyeblikkelig på den.

Ettersom det at Iran er en dødsfiende som ønsker å ødelegge Israel er selvinnlysende, er atomavtalen som er undertegnet mellom Iran og de fem medlemmene av Sikkerhetsrådet (pluss Tyskland) forferdelig. Rett og slett forferdelig. Israel burde ha beordret amerikanerne til å bombe Iran til pinneved for lenge siden. Om det usannsynlige hadde skjedd at USA ikke adlød Israel, burde Israel ha atombombet Iran selv – før Irans gale, fanatiske lederne fikk mulighet til å utslette Israel først.

Alt …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal