Rare julenyheter

Julen er også høytid for snodige nyheter om julenisser, reinsdyr og annet skrømt som ellers sjelden finner veien til avisenes spalter. Dagbladet.no kunne for eksempel 13.12 melde om et reinsdyr av plast som var utstilt i et kjøpesenter i Cape Town, og som var utstyrt med juletrekuler i gull som testikler. Opprørte foreldre syntes dette […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Julen er også høytid for snodige nyheter om julenisser, reinsdyr og annet skrømt som ellers sjelden finner veien til avisenes spalter.

Dagbladet.no kunne for eksempel 13.12 melde om et reinsdyr av plast som var utstilt i et kjøpesenter i Cape Town, og som var utstyrt med juletrekuler i gull som testikler. Opprørte foreldre syntes dette ble for strekt, og julekulene måtte av. Dermed ble Rudolf til Rudolfine.

Samme avis hadde en sak fra England to dager tidligere, hvor en prest hadde satt seg fore å avkrefte julenissens eksistens. Presten argumenterte på vitenskapelig grunnlag mot at det kan være mulig å levere så mange julegaver samtidig. «Barna helt ned i fireårsalderen er nå svært bekymret for julegavefangsten i år, og foreldrene er sinte,» ble vi fortalt. Presten måtte offentlig beklage sin manglende dømmekraft.

En lignende tildragelse skal ha funnet sted i Florida, denne gangen med en barnehagelærer som ansvarlig for å ødelegge moroa for de minste, ifølge Aftenposten. Hva som dannet grunnlaget for denne benektelsen av julenissens eksistens, er uklart, men barna skal ha gått gråtende hjem fra skolen etter å ha blitt konfrontert med de sjokkerende påstandene.

Mens Nettavisen allerede i juli kunne rapportere om en svenske som skal ha banket opp en politimann med et juletre, etter at sistnevnte forsøkte å hindre ham i å helle søppel i en sjakt. Politimannen krever en oppreisning på 5000 kroner.

I New Zealand diskuterer man derimot hvorvidt julenisser bør rope «ho ho ho» inn i ørene på små, intetanende barn. Dette kan nemlig virke skremmende, og et julenissebyrå har derfor gått til det drastiske skritt å nekte sine ansatte julenisser å gjøre så, ifølge Independent Online 26.11.

Samme sted kunne vi 15.11 lese at et britisk firma fikk problemer med likestillingsloven da de ønsket å annonsere etter en rund og god mannlig nisse. Problemet ble foreslått omgått ved å legge til at dersom man skulle ansette en kvinne, måtte hun ha dyp stemme, stor mage, bart og ingen synlige bryst. «Det som uroer meg, er at dersom valgene våre er begrenset til en slik kandidat, er jeg bekymret for barna, som utvilsomt vil bli vettskremte,» uttrykte lederen for kjøpesenteret, og hadde nok mye rett i det. Den opprinnelige annonseteksten, som søkte etter en mannlig nisse, ble derfor til slutt godtatt.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here