Radikalisering handler om smerte


Deeyah Kahn var misfornøyd med premissene for debatten om unge europeere som lar seg rekruttere til ekstremistiske grupperinger. I filmen Jihad lar hun unge menn og kvinner med erfaring fra ekstremistiske bevegelser komme til orde.

Email: carima@nytid.no
Publisert: 2015-09-16

Den 28. september viser NRK dokumentaren Jihad, den siste filmen til tidligere artist og dokumentarfilmskaper Deeyah Khan. Gjennom intervjuer med unge britiske muslimer skildrer filmen hvordan de ofte frustrerte ungdommene faller for jihadismen slik den fortolkes av enkelte religiøse ledere. «Jeg ønsket å vise den menneskelige siden av personer som ofte behandles som monstre,» sier Deeyah Khan til Ny Tid. «Det betyr ikke at jeg forsvarer noe av det de har gjort. Men jeg tror den åpenbare angeren hos mange av dem som har hoppet av slike grupperinger, har langt større effekt enn all fordømmelse jeg noensinne kan komme med.»
Den norske filmregissøren med pakistansk …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal