Bestill sommerutgaven her

Pysete tungetale

Den norske regjeringen er med på å drive palestinerne rett inn i islamismens favn.

[21. april 2006] Onsdag kommer palestinernes president Mahmoud Abbas til Oslo og samtaler med Jens Stoltenberg. Innen da har forhåpentligvis den norske regjeringen endelig bestemt seg for hvordan de skal forholde seg til palestinernes demokratisk valgte regjering.

De siste ukers uttalelser fra Utenriksdepartementet har skapt større forvirring enn oppklaring, og vitner om en feig og uklar holdning til det som rent faktisk er en demonstrativ politisk avgjørelse: å kutte norsk støtte til de palestinske selvstyremyndighetene. Regjeringen snakker med kløyvd tunge når Jonas Gahr Støre og Erik Solheim forsøker å berolige sine respektive velgere og departementet de deler samtidig.

Resultatet er at ingen egentlig vet om regjeringen akter å fortsette den økonomiske støtten til den palestinske regjeringen når neste utbetaling forfaller i mai.

Når regjeringen signaliserer at den vil slutte seg til USA og EU i sin stopp av overføringer, medvirker den til at den palestinske regjeringen blir økonomisk avhengig av stater som Iran og Russland. Når Vesten stopper overføringene, kommer islamistene i Iran støttende til. Russland responderte med løfter om økonomisk støtte og like klare krav, koblet . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Du vil kanskje også like