Punktum


...

Månedsavisen Ny Tid kommer ikke lenger til å leveres med Klassekampen. Jeg er som redaktør glad for de to årene vi har hatt følge, og redaktør Bjørgulv Braanen har selvsagt rett til å avslutte samarbeidet.

De to avisene har sine forskjeller. Der Ny Tid holder en mer internasjonal orientering, med en økologisk og neo-anarkistisk overbygning, er nok Klassekampen mer hjemlig folkelig og nasjonalt fokusert. Lenin avviste også i sin tid anarkistene fullstendig, mens Marx nok kanskje var mer anarkistisk i sin tenkning enn mange vil ha det til. Herav vår skarpe kritikk av statsmakt, spesielt globalt.

Men 9/11-saken i forrige avis har skapt stor debatt, både i redigerte aviser og i sosiale medier. Også skittkasting. Når ble det en del av Vær Varsom-plakaten å ta alt i verste mening? Der man engasjerer seg i debatt for å beseire, fremfor i dialog for å berike?

Ny Tids hovedsak om 9/11 i forrige avis har hele syv observasjoner eller vitenskapelige fakta støttet av flere tusentalls seriøse ingeniører og arkitekter i kritikken av den offisielle, mangelfulle amerikanske NIST-rapporten om brann som hovedårsak til kollaps. Dette drøftes frisk og ansvarlig i USA. Vi representerte altså mot-stemmene, da den «vedtatte sannheten» var godt kjent.

- annonse -

Begrunnet mistanke er ikke ren spekulasjon. At Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen velger å bruke en helsides leder (19.9.) på å støtte NIST-rapporten – det er hans eget valg. Men han viser en underlig skråsikkerhet som her imøtegås fra eksperthold (se

Truls Lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte