Dødsårsak: Ukjent. Regi: Anniken Hoel

Psykofarmaka Nation


Hva hjelper det med brannslukking i den ene enden når noen står i den andre og heller på bensin? Altfor mye er uggent med verdens legemiddelindustri.

Email: ida.hestman@gmail.com
Publisert: 2017-03-16
Dødsårsak: Ukjent.
Regisør: Anniken Hoel
()

Stadig flere i Norge rammes av angst og depresjon. Mange av disse psykosomatiske plagene ligger i grenseland mellom normale og sykelige reaksjoner. Norge er selvsagt ikke alene. I USA har forekomsten av psykiske lidelser forårsaket av stress og insomnia økt med aggressiv fart de siste tjue årene. Én ting er å engste seg over at dette skjer flere steder i den vestlige verden – en annen ting er at medikamenter ser ut til å være eneste utvei i samtlige tilfeller. Dette er godkjente legemidler som pasientene selv er sjokkerende lite klare over bivirkningene av. Alvorlige bivirkninger, skal vi tro dokumentarfilmskaper Anniken Hoel. Hun er ikke den første som vil åpne øynene våre for farmasiindustriens skitne system når Dødsårsak: Ukjent får sin verdenspremiere under CPH:DOX i København i mars.

For 11 år siden mistet Hoel sin søster Renathe, men ingen visste hvorfor. Dødsårsaken ble simpelthen klassifisert som «ukjent». Det man visste, var at søsteren var …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal