Bestill sommerutgaven her

Protest kan koste deg livet

Who Killed Berta Cáceres?
Forfatter: Nina Lakhani
Forlag: Verso (Storbritannia)
HONDURAS: Nina Lakhanis farlige søken etter sannheten bak drapet på miljøaktivisten Berta Cáceres ender opp i flere spørsmål enn svar.

Berta Cáceres (1971–2016) var en honduransk miljøaktivist, urfolksleder og medgrunnlegger av Council of Popular and Indigenous Organizations of Honduras (COPINH) sammen med sin daværende ektemann Salvador Zúñiga. Paret fikk fire barn, og selv om de ble skilt i 2000, fortsatte de å lede organisasjonen sammen.

Etter flere år med dødstrusler, og bare ett år etter at hun mottok en miljøpris, ble Cáceres skutt og drept av leiemordere i sitt eget hjem 2. mars 2016. En annen aktivist, Gustavo Castro, ble såret under angrepet. Cáceres ble 44 år gammel.

Drapet på Berta Cáceres i 2016  utløste et raseri internasjonalt, men raseriet stanset ikke blodbadet.

Forfatteren Nina Lakhani jobber som reporter for avisen The Guardian i USA. I boken undersøker hun koblinger mellom korrupte statlige tjenestemenn og organisert kriminalitet gjennom samtaler med Cáceres’ familiemedlemmer og andre politiske skikkelser som kjente miljøaktivisten.

Lakhani skriver at hun selv har havnet i skuddlinjen gjennom sitt arbeid med boken, men at dette er en risiko hun er villig til å ta, siden hun mener det er viktig å finne Berta Cáceres’ drapsmenn og bakmennene.

Geriljakvinnen

Cáceres tilhørte lenca-urfolket . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Pinar Ciftci
Ciftci er journalist og skuespiller.

Du vil kanskje også like