Programmessige programmer


Overveldende lesning er det knapt, men slapp språkføring og høy floskeltetthet til tross: Gi partiprogrammene en sjanse i innspurten før valget.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-09-06
[valg] Det er helt galt å si det har vært en lidelse å lese gjennom samtlige partiprogrammer – slik de er lagt ut på internett – foran kommunevalget i Oslo. Man lærer faktisk ganske mye av å lese hva partiene hevder å stå for, og jeg vil oppfordre alle til å studere programmene – ikke bare for å gjøre et mer velfundert valg, men også for å skjønne hva lokalpolitikerne faktisk driver med. Altfor få er genuint opptatt av lokalpolitikk, og vi får sannelig ikke for mye backing fra sentralistiske medier som lar de sedvanlige rikspolitiske frontfigurene snakke om alt annet enn de konkrete sakene dette valget faktisk dreier seg om.

Årets valgkamp har da også vært drepende kjedelig. At Martin Kolberg i fesjåets tidlige fase gikk ut og kalte valget en folkeavstemming om det rødgrønne prosjektet, bidro til å holmgangifisere det hele. For lokalvalgkamp handler ikke nødvendigvis om ideologiske tvekamper. Nei, selv RV/Rødts ordførerkandidater rundt om i landet …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal