Profil: Abid Q. Raja


Advokat Abid Q. Raja beskyldes for å bruke cricket som et springbrett for sin politiske karriere. Men han ville ikke hatt noen kvaler med å forsvare vedkommende som drepte Pakistans landslagstrener.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-03-29

Pakistans landslagstrener Bob Woolmer ble funnet død dagen etter at Pakistan ble slått ut av cricket-VM, etter et sjokktap for Irland. 22. mars ble det fastslått at Woolmer ble kvalt. Hva er din reaksjon på drapet? – Tapet mot Irland kom som lyn fra klar himmel. Det blir nesten som om Spania skulle slått Norge i en langrennstafett. Publikum var i harnisk. Hundre millioner så kampen i Pakistan, og direktesendingene måtte avbrytes på grunn av banning og sverting. Først ble det rapportert at Woolmer døde av et hjerteattakk, angivelig på grunn av skammen knyttet til det å bli slått ut. Så viste det seg å være et drap. Dette er dypt tragisk. Det er nå tatt fingeravtrykk av alle landslagsspillerne. Jeg tror ikke noen av dem står bak, men en kan aldri vite.

Kunne du som advokat representere en som er anklaget for å drepe Pakistans landslagstrener?

– Ja, en advokat kan ikke la sine egne meninger komme i veien for jobben. Den ultimate prøven ville vært om jeg skulle forsvare en rasist eller nynazist for rasistisk vold mot en farget mann. Den jobben hadde virkelig vært en utfordring, men jeg liker utfordringer.

Andres Escobar fra Colombia scoret selvmål i fotball-VM i 1994, og ble drept da han kom hjem. Kan disse hendelsene sammenlignes?

– Ja, absolutt. Cricket er verdens nest største idrett. Folk har ventet fire år på VM, forventningene var enorme. Så ryker vi ut før de innledende rundene er over! Mot Irland! Jeg ble også forbannet. Cricket sitter dypt inni folkesjela. Mange norsk-pakistanere har kjøpt parabol for anledningen.

Da du i slutten av februar stilte til valg som president for Norsk Cricketforbund ble det stor ståhei, og du ble beskyldt for å ville bruke vervet som et springbrett for din egen politiske karriere. Var det din motivasjon?

– Hehe, det der var en morsom sak. Jeg spilte litt cricket da jeg var ung, jeg er en elendig spiller, men en desto mer entusiastisk tilskuer. Jeg hadde ikke planer om å stille som president, men ble kontaktet av flere lag som mente at det var manko på demokrati i Norsk Cricketforbund. De ønsket at jeg skulle stille. Så jeg tok utfordringen. Det ble kjemperabalder og en voldsom debatt på nettet. Jeg tapte med 20 mot 28 stemmer for Mehtab Afsar Khan. Det er helt greit. Men at jeg skulle bruke cricket som et springbrett for min politiske karriere? Det er ikke riktig. Jeg ønsket å gjøre en innsats for cricket og sette sporten på …

Abonnement halvår kr 450

Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)