Press på UDI

[flyktninger] UDI øker beredskapen i påvente av libanesiske flyktninger til Norge. 600.000 libanesere er på flukt i eget land. Utlendingsdirektoratet (UDI) forbereder seg på en økning i antallet søknader om familiegjenforeninger fra libanesere med norske slektninger. – UDI har satt inn ekstra kapasitet, både ved å styrke informasjonstjenesten og ved økt saksbehandlerkapasitet, sier Morten Hansen, […]

Ny Tid
[flyktninger] UDI øker beredskapen i påvente av libanesiske flyktninger til Norge.

600.000 libanesere er på flukt i eget land. Utlendingsdirektoratet (UDI) forbereder seg på en økning i antallet søknader om familiegjenforeninger fra libanesere med norske slektninger.

– UDI har satt inn ekstra kapasitet, både ved å styrke informasjonstjenesten og ved økt saksbehandlerkapasitet, sier Morten Hansen, fungerende avdelingsdirektør i UDI.

Norge har ikke fått noen henvendelse fra FN om å ta imot flyktninger fra Libanon, men mange libanesere i Norge har slektninger i hjemlandet.

– Jeg forsøker å få foreldrene mine til Norge, men de hadde ikke papirene i orden, sier norsk-libaneser Majed Malla, som fortsatt håper slektningene vil komme seg ut av det sørlige Libanon.

Malla understreker at norske myndigheter har jobbet hardt og vært blant de beste til å evakuere sine egne statsborgere fra Libanon.

Kommentarer
DEL