TYVERI MED VRI: Kunstneren Barbora Kysilkova gjør en overraskende henvendelse til den ene av de norske tyvene som stjal hennes verdifulle malerier.

Email: hyahr@yahrfilms.com
Publisert: 2020-03-01
Kunstneren og tyven
Regisør: Benjamin Ree
(Norge)

En av filmene som fikk mest oppmerksomhet på Sundance filmfestival i februar, var den norskregisserte Kunstneren og tyven av Benjamin Ree.

Oslos innbyggere husker kanskje kunsttyveriet i april 2015, da den tsjekkiske kunstneren Barbora Kysilkova (Barbar) holdt på med forberedelsene til en utstilling hun skulle ha hos Galleri Nobel på Frogner. Ved lunsjtider brøt to tyver seg inn i galleriet og fjernet møysommelig to store lerreter, stift for stift, fra rammene de var montert i. Takket være overvåkingsvideoer fikk politiet fatt i de to tyvene, men maleriene Swan Song og Cloe and Emma ble aldri funnet.

I filmen ser vi hvordan Kysilkova bevitner forbrytelsen via overvåkingsvideoen: «De surret dem med tau – tape og tau rundt lerretene!» utbryter hun. Meta-observasjonen setter tonen for …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal