Bestill sommerutgaven her

Politisk thriller midt i skuddlinjen

I sin femte sesong er Homeland mer samfunnsaktuell enn noen sinne. Men serieskaperne er stadig mer opptatt av å skape spenning enn å formulere politiske budskap.

Homeland (sesong 5)
Serieskapere: Alex Gansa, Howard Gordon, regissør: Lesli Linka Glatter m.fl., foto: David Klein

 

Den amerikanske tv-serien Homeland er inne i sin femte sesong, og har etter hvert beveget seg et godt stykke fra sitt opprinnelige premiss – uten at det i særlig grad har gått ut over kvaliteten. Denne gang har den dessuten enda mer storpolitisk dagsaktualitet enn i de forutgående sesongene.

Nyinnspilling. Homeland er en «remake» av den to sesonger lange israelske tv-serien Hjemkomsten (Hatufim), om to soldater som returnerer til Israel 17 år etter at de ble tatt til fange i Libanon. I Homelands første sesong, som kom i 2011, blir den amerikanske soldaten Nicholas Brody (Damian Lewis) funnet etter å ha vært «missing in action» i Irak i 2003. Omsider tilbake i hjemlandet tas han imot som en krigshelt, og gjenforenes med sin kone og sine barn – uten at alt nødvendigvis er som da han forlot dem. Det store, spenningsskapende spørsmålet er imidlertid om Brody fortsatt er en lojal tjener av sitt fedreland.
Ikke minst betviles dette av seriens hovedkarakter, den bipolare CIA-agenten Carrie Mathison (Claire Danes), som mistenker at Brody er blitt . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Aleksander Huser
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også like