Politisk thriller midt i skuddlinjen


I sin femte sesong er Homeland mer samfunnsaktuell enn noen sinne. Men serieskaperne er stadig mer opptatt av å skape spenning enn å formulere politiske budskap.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: alekshuser@gmail.com
Publisert: 2015-11-11

Homeland (sesong 5)
Serieskapere: Alex Gansa, Howard Gordon, regissør: Lesli Linka Glatter m.fl., foto: David Klein

 

Den amerikanske tv-serien Homeland er inne i sin femte sesong, og har etter hvert beveget seg et godt stykke fra sitt opprinnelige premiss – uten at det i særlig grad har gått ut over kvaliteten. Denne gang har den dessuten enda mer storpolitisk dagsaktualitet enn i de forutgående sesongene.

Nyinnspilling. Homeland er en «remake» av den to sesonger lange israelske tv-serien Hjemkomsten (Hatufim), om to soldater som returnerer til Israel 17 år etter at de ble tatt til fange i Libanon. I Homelands første sesong, som kom i 2011, blir den amerikanske soldaten Nicholas Brody (Damian Lewis) funnet etter å ha vært «missing in action» i Irak i 2003. Omsider tilbake i hjemlandet tas han imot som en krigshelt, og gjenforenes med sin kone og sine barn – uten at alt nødvendigvis er som da …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn