Poetisk om et okkupert folk 


The Heart of the Ocean er en poetisk utforskning av de innfødtes liv på Tahiti og i Fransk Polynesia, og avdekker de fatale etterdønningene av atomprøvesprengninger og kolonisering.

Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
Email: holdsworth.nick@gmail.com
Publisert: 2018-10-01
Ma’ohi Nui, in the Heart of the Ocean My Country Lies
Regisør: Annick Ghijzelings
(Belgia)

Den fransktalende Annick Ghijzelings har skapt kanskje sin mest ambisiøse – og definitivt lengste – dokumentarfilm med Ma’ohi Nui, in the Heart of the Ocean My Country Lies. 

Ghijzelings vever sammen de tre tiårene med franske prøvesprengninger over det polynesiske arkipelet: Mellom 1966 og 1996 ble 193 atombomber sprengt over og under jorden, med opprivende konsekvenser for øyboerne og deres kultur.

Gjennom poetiske fortellerstemmer på både fransk og polynesiske språk, flettes historie, myter og skapelsesberetninger sammen med et bakteppe av betakende nattlige seilaser og skurvete hytter i brakkebyer langs flyplassen, sammen med lange tagninger av lokalbefolkningens tause ansikter. Filmen forteller dermed også en historie fra nåtiden, der det blir klart hvordan franske atomvåpenambisjoner har ødelagt disse øyene. 

«Det var som å bli født inn i en …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal