Petersen: Ingen kan overstyre Stortinget

De stenografiske referatene fra møtene i Stortingets EØS-utvalg offentliggjøres først ett år etter at møtene er holdt. Fra møtet i EØS-utvalget i juni 2002 kan vi lese at Åslaug Haga (SP) var betenkt på å godta en så «stor og omfattende sak rett over bordet». Hun pekte blant annet på muligheten «for å snike seg […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

De stenografiske referatene fra møtene i Stortingets EØS-utvalg offentliggjøres først ett år etter at møtene er holdt. Fra møtet i EØS-utvalget i juni 2002 kan vi lese at Åslaug Haga (SP) var betenkt på å godta en så «stor og omfattende sak rett over bordet». Hun pekte blant annet på muligheten «for å snike seg unna norske regler gjennom en ny selskapsform».

Til det lovte utenriksminister Jan Petersen at det ville bli «en full behandling» i Stortinget: «Stortinget vil med andre ord ha den nødvendige lovgivning i sin hånd under enhver omstendighet.»

Åslaug Haga fulgte opp med å spørre om hva dette betydde i forhold til at regjeringen kom til å godkjenne direktivet noen dager seinere i møte med EU i EØS-komiteen.

Svaret fra Jan Petersen var: «Fra Regjeringens side har vi for så vidt akseptert dette (direktivet), men det er jo velkjent at der det må en lovendring til, er det ingen som kan overstyre Stortingets både plikt og rett til å gi den lovgivningen.»

Dette ble bekrefta av Thorbjørn Jagland som leder av Stortingets EØS-utvalg: «Det betyr at vi ikke godkjenner dette før vi har fått lovendringen på plass i Stortinget.»

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here